Теквандоисти из Босне и Херцеговине освојили су десет одличја на интернационалном Г1 турниру “Рамус Софиа Опен” протеклог викенда у Софији.

Првог дана турнира кадети и јуниори освојили су девет медаља, од чега три златне, једну сребрену и пет бронзаних.

Зорана Сандић из Теквандо клуба Зворник, Ада Авдагић из Теквандо клуба Сарајево и Ејла Макаш из Теквандо клуба Нови Град окитили су се златним медаљама, сребрену медаљу освојила је Хена Кудра из Теквандо клуба Нови Град, док су бронзани били Ира Гргић из Теквандо клуба Сарајево, Шејла Ћатић из Теквандо клуба Нови Град, Фахрудин Адиловић из Теквандо колектива Босна, те Милица и Јелена Васић из Теквандо клуба Брчко.

Другог дана на распореду су биле борбе сениора, а најбољи резултат за бх. представнике остварила је Марија Штетић која је освојила сребрену медаљу. На свом путу до другог мјеста Штетић је остварила четири побједе, а у полуфиналу је савладала вишеструку олимпијску побједницу Џејд Џонс на златни бод.

Неџад Хусић из Теквандо клуба Нови Град остварио је двије изузетне побједе над противницима из Шпаније и Бразила, али је поражен од представника Ирана на златни бод чиме је остао без медаље.

У сениорској конкуренцији боје БиХ бранили су Ивана Шаренац (ТКД Брчко), Ерол Нући (ТКД Младост), Дора Марушић (ТКД Младост), Катарина Краишник (ТКД Нови Град), Давид Марушић (ТКД Нови Град), Тимур Субашић (ТКД Нови Град), Али Рашидагић (ТКД Нови Град), Една Абаспахић (ТКД Нови Град), Ибрахим Ђонко (ТКД Нови Град) и Самир Селимовић (ТКД Нови Град), саопћено је из Теквандо савеза Босне и Херцеговине.