Децембар у Народном позоришту Тузла почет ће с новом представом тог позоришта “О штетности духана и тако томе слично” која је премијерно изведена на овогодишњим Тузланским позоришним данима.

Представа ће поново бити изведена у два термина: 4. и 23. децембара. Улоге су остварили Алиса Бркић и Дамир Махмутовић, који је уједно и драматург и редитељ представе, уз Емина Хајрића као сарадника за режију.

Глумица Алиса Бркић каже да је ово “необична представа која је састављена из више различитих Чеховљевих комада”. Иако првобитно замишљена као комедија, представа је добила нови смјер – “у правцу хорор-комедије”, најавили су из Народног позоришта Тузла.

Остале децембарске комедије су “Чарлијева тетка”, “Путовање” и “Будала на вечери”.

“Чарлијева тетка” ће бити изведена у петак 9. децембра. Редитељица представе је Нина Клефлин, а глумачку екипу чине Едис Жилић, Елвис Јахић, Мидхат Кушљугић, Миленко Иликтаревић, Ненад Томић, Синиша Удовичић, Ремира Османовић, Тамара Миличевић – Стилић, Ирма Зукић, Јасмина Ибрахимовић и Јасмина Дедић.

Комедија “Путовање”, која је обиљежила 25 година умјетничког рада глумице Ремире Османовић, овог децембра слави годину од премијерног извођења. На сцени ће се наћи у петак 11. децембра.

Представа је била дио овогодишњег 17. Фестивала комедије у Мостару, гдје је глумица Ремира Османовић добила награду “Мала лиска” за најбољу глумицу. Поред Османовић, у представи играју Миленко Иликтаревић и Мидхат Кушљугић, који потписује и режију.

Са комадом “Путовање” тузланско позориште ће се 18. децембра представити публици у Источном Новом Сарајеву на 25. Међународном фестивалу малих сцена и монодрама 2020.

Трећа комедија је најизвођенија на сцени Народног позоришта Тузла – “Будала на вечери”, која је премијеру имала још 2015. године. На репертоару је у уторак, 15. децембра.

Режију представе, по тексту Франциса Вебера, потписује Мидхат Кушљугић. Улоге су остварили Миленко Иликтаревић, Едис Жилић, Елвис Јахић, Ремира Османовић, Жељка Маринић, Синиша Удовичић и Мидхат Кушљугић.

Све представе се изводе на сцени Народног позоришта Тузла са почетком у 19 сати и 30 минута.

Иако сала НП Тузла броји 290 мјеста, због епидемиолошких мјера у циљу превенције ширења коронавируса, број мјеста је ограничен на 70 посјетилаца. Сви посјетиоци су обавезни држати дистанцу, носити маску током представе, те извршити дезинфекцију руку приликом уласка, наводи се у саопћењу.