Бивши италијански фудбалер Данијел де Роси потписао је данас са Фудбалским савезом Италије уговор према којем ће постати дио стручног штаба репрезентације те земље.

Де Роси ће своју тренерску каријеру почети наредног викенда, када је заказано окупљање репрезентације у италијанском месту Коверцијану.

“Поносан сам што сам започео ову нову каријеру са националним тимом и захваљујем предсједнику савеза и селектору Манћинију на повјерењу и на прилици. Биц́е емотивно вратити се у Коверцијано, што за мене значи повратак куц́и и поновни сусрет са толико бивших саиграча и пријатеља, како у стручном штабу тако и у екипи, и једва чекам да почнем”, рекао је 37-годишњи Де Роси.

Де Роси је за Италију одиграо 117 утакмица, а 2006. године са репрезентацијом је освојио титулу Свјетског првака.


“Радиц́у са ентузијазмом, знајуц́и да сам тек на почетку и да морам још толико тога да научим, али надам се да ц́у моц́и и пружити помоћ селекцији”, додао је он.

Већи дио фудбалске каријере провео је у Роми, за коју је играо од 2001. до 2019. године, да би каријеру завршио прошле године у аргентинском тиму Бока Јуниорс.

Де Роси ће на тренерском мјесту остати и након Европског првенства, које се завршава у јулу ове године.

“Веома сам задовољан што се Данијел придружио нашој екипи, сигуран сам да ц́е момцима моц́и да да важан допринос и надам се да ц́е му ово прво искуство бити корисно у будуц́ности”, рекао је селектор италијанске репрезентације Роберто Манћини.

Фудбалери Италије први меч у квалификацијама за Свјетско првенство играју против Сјеверне Ирске на свом терену 25. марта.