Након Ријеке пласман у полуфинале Хрватског купа изборили су и ногометаши загребачког Динама.

Модри су у четвртфиналном огледу на стадиону Максимир побиједили Славен Белупо с 2:0, а голове су забили Бруно Петковић (70-11м) и Аријан Адеми (77).

Била је то реприза њихова недјељног огледа када је Динамо на истом стадиону славио с 3:0. Момчад из Копривнице се у обје утакмице добро држала у првом полувремену, но Динамо је у наставку сломио супарника.

Хрватски првак се мучио у првом дијелу, премда је био боља момчад није успио пробити чврсте “фармацеуте”. Славен Белупо се одлично бранио, а према напријед није показивао превише амбиције.

Но Модри су у наставку појачали притисак и у 70. минути су стигли до предности голом Бруне Петковића из казненог ударца којег је скривио Карло Лулић игравши руком.

Све двојбе око питања побједника разријешене су у седам минута касније. Петковић је ушао у казнени простор и одлично пуцао, Филиповић је обранио, но капетан Динама је одбијанац поспремио у мрежу.

Пласман у полуфинале изборила је и Ријека. Актуални освајачи Рабузиновог “Сунца” на гостовању су побиједили Осијек с 2:1.

Ријека је до водећег поготка дошла у 7. минути, а стријелац је био Роберт Мурић. Осијек је изједначио у 14. минути преко капетана Миле Шкорића, а у 35. минути имали су прилику за потпуни преокрет након што је Андрија Вукчевић скривио казнени ударац руком блокиравши ударац Клеинхеислера. Лопту је на бијелу точку намјестио Миерез, али је његов ударац Невистић прочитао и обранио.

Побједнички погодак за Ријеку постигао је поновно Мурић искористивши казнени ударац у 71. минути. Једанаестерац је скривио Јурчевић игравши руком.

У преостала два сусрета четвртфинала састају се Горица – Хајдук (16. ожујка) и Ориолик – Истра 1961 (17. ожујка)