Млади босанскохерцеговачки глумац Дино Бајровић у емисији “Коначно петак са Мајом” БХТ1 говорио је о својој глумачкој каријери, односу са славним оцем Изудином, као и новом филму Јасмиле Жбанић “Кво Вадис, Аида?” у којем је остварио запажену улогу.

“Некако су ми се све ствари поклопиле пред сами крај Академије. Прво сам добио улогу у филму ‘Син’ Инес Тановић и кад сам завршио то снимање имао сам довољно времена да се спремим за ‘Кво Вадис, Аида’. Већи дио године сам провео радећи на том пројекту, заиста једно лијепо искуство”, каже Бајровић.

Дино Бајровић је син барда бх. глумишта Изудина Бајровића, а како каже, захваљујући њему је већи дио дјетинства провео у позоришту.

“Знао сам неке представе погледати и по десет пута. До самог уписа на Академију сценских умјетности у себи сам потискивао ту жељу и љубав коју сам у младости стекао према позоришту али ето, завршио сам Академију и кренуо његовим стопама”, рекао је Бајровић.

Млади глумац открива да, упркос великој повезаности са театром и филмом, глумачки позив ипак није био његов први избор.

“То је било некако далеко од мене. Чак сам и у средњој школи увијек бјежао када су ме звали да водим неке програме. Имао сам неки страх од јавног наступа, хтио сам да упишем архитектуру али сам на крају завршио на Академији. Морам признати да сам се с временом заљубио и сад мислим да је ово дефинитивно прави избор”, рекао је Бајровић.

У филму Јасмиле Жбанић “Кво Вадис, Аида?”, Дино Бајровић је добио прилику да заигра са својим оцем Изудином, који је, како каже, поносан што су постали глумачке колеге.

“На почетку ми уопште није давао савјете, није желио да се мијеша у мој рад. Један дан послије снимања сам га питао да ми каже било шта, да ми да неки савјет. Он је само рекао: Мени се свиђа то што радиш, само настави. То ми је био довољан вјетар у леђа да наставим да радим”, казао је.

Бајровић наглашава да је снимање филма “Кво Вадис, Аида?” за њега било врло емотивно искуство.

“Било је доста треме. То је екипа великих професионалаца и искусних глумаца, међутим , прихватили су ме као младог колегу. Њихови савјети и њихов приступ су ми доста олакшали посао на снимању филма. Најтеже је било издржати снимање до самог краја и дати цијелог себе у овако битан пројекат, зато што је цијела прича веома осјетљива и емотивна”, рекао је, између осталог, Бајровић у емисији “Коначно петак са Мајом” БХТ1.