Шест година након објаве посљедњег албума, Дино Мерлин је новом пјесмом “Ми” у програму БХТ1 најавио нови ЦД који ће бити објављен до краја године. Славни бх. пјевач вечерас је био гост посљедњег октобарског издања емисије Коначно петак, у свом првом ТВ наступу од почетка пандемије.

Говорећи о новог синглу, Мерлин је казао да је пут до настанка истог био дуг и напоран “као што били сви моји путеви у животу”.

“Таква ми је судбина. Никад нисам ништа лако добио. Јако сам узбуђен што сам након толико времена поново у етеру с новом пјесмом”, поручио је пјевач.

Промоција спота за нову пјесму била је јучер, а многи сматрају да су постављени нови продукцијски стандарди.

“Увијек сам се трудио помјерати границе. Никад нисам хтио ући у рутину. Живот је кретање, промјена. Живот је увијек покушај доставити нешто ново, натјецање. Не мислим да сам и по чему ексклузиван, нити другачији. Ја само желим увијек радити свог посао најбоље како знам”, поручио је.

“Ми” је први сингл с предстојећег албума који треба, према ријечима Мерлина, изаћи до краја године. Додао је како је све било спремно прољетос, међутим, пандемија је покварила планове.

“Није захвално у овом времену правити планове за концерте. Морамо добро размислити о томе како наћи нови пут до публике. Желимо опет имати непосредни контакт с публиком који је непроцјенљив и незамјењив”, закључио је пјевач.

У реализацији спота за пјесму “Ми” судјеловали су умјетници из Босне и Херцеговине, Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе и С. Македоније предвођени редатељицом умјетничког имена Кукла. Сниман је у Порто Монтенегру, марини и наутичком насељу у бококоторском заљеву.