Директор Обавјештајно-сигурносне агенције Босне и Херцеговини Осман Мехмедагић изјаснио се да није крив за злоупотребу службеног положаја или овлаштења.

Тужилаштво БиХ донијело Наредбу о провођењу истраге против Мехмедагић Османа-Генералног директора ОСА БиХ, Цикотић Селме-Министра сигурности у Вијећу министара БиХ, и Друшкић Муриза-умировљеног руководећег дјелатника ОСА БиХ, и актуелног члана Другоступањске Комисије Вијећа министара БиХ за поступање по жалбама у предметима сигурносног провјеравања. Ставља им се на терет извршење казненог дјела Злоупотребас положаја или овласти у свези са незаконитим именовањем и сучествовањем у раду комисије, што је изазвало за посљедицу стварање опће правне несигурности за поступање у предметима сигурносих провјера.

Мехмедагићев адвокат Сенка Ножица је рекла како одбрана сматра да је ово политички мотивисан процес.

Он се данас изјашњавао пред Судом БиХ по тужби државног тужилаштва.

Осим Мехмедагића, и руководилац у тој агенцији Мухамед Пекић се такођер изјаснио да није крив.

Подсјетимо, Мехмедагић и Пекић оптужени су да су током августа злоупотријебили службени положај или овлаштења, као и ресурсе и капацитете ОСА ради приватних интереса, да би дошли до информација и фотографија о пошиљаоцу анонимне кривичне пријаве против директора те агенције.