На састанку министра комуникација и транспорта Босне и Херцеговине Војина Митровића са представницима Спољнотрговинске коморе и Удружења превозника у међународном друмском превозу путника договорено је предузимање активности на спречавању нелегалног превоза путника у међународном и међуентитетском превозу.

На данашњем састанку у Сарајеву договорено је и да у парламентарну процедуру буде упућен Закон о међународном и међуентитетском друмском превозу у БиХ, саопштено је из Министарства комуникација и транспорта БиХ.

Током разговора о санкционисању нелегалног превоза путника, најављено је покретање кампање против нелегалног превоза.

Представници превозника поздравили су поступање Министарства у вези са измјенама Правилника о регистрацији, те могућности привремене обуставе превоза на међународним и међуентитетским аутобуским линијама.

Они су указали на изузетно тешко стање у области међународног превоза и изнијели приједлоге за његово побољшање.

Договорено је да ће се сусрети министра и представника Удружења превозника одржавати чешће у складу са тренутном ситуацијом у којој се ова дјеланост налази.

Састанку су у име Спољнотрговинске коморе БиХ присуствовали потпредсједник Ахмет Егрлић и директор Сектора за транспорт и комуникације Сабрина Тескереџић, а у име Удружења превозника Иван Ковачевић, Ратко Мочић, Сафудин Ченгић, Дејан Мијић и Неџад Сиочић.

Састанку је присуствовао и замјеник министра Неџад Бранковић са сарадницима.