Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик позвао је све Србе који имају право гласа на предстојећим локалним изборима у Мостару да подрже листу “Остајте овдје – Заједно за наш Мостар” и тиме, како је рекао, помогну српској заједници да се коначно избори за равноправност и бољи живот у граду на Неретви.

Додик је након састанка у Ортијешу са представницима заједничке листе “Остајте овдје – Заједно за наш Мостар”, нагласио да ће Република Српска дати сву подршку српској заједници, али да је веома битно да се на изборима постигне резултат и да легални српски представници уђу у Градско вијеће Мостара.

Додик је рекао да су локални избори у Мостару доста специфични и немају предзнак локални, како то имају у другим срединама, већ имају шири предзнак.

“Имамо добре људе на листама и вјерујемо да можемо постићи резултат. Нјихова посвећеност и наша подршка могу да постигну резултат”, рекао је Додик.

Он је наглсио да је српски народ у Мостару “девастиран и изопштен из политичких токова”, те да је ово шанса за повратак.

“Српски народ има значајну историју и претрпио је велико страдање у прошлом рату у долини Неретве. Храбрим људима, који су овдје остали или су се вратили и имају жељу да ту остану и шире наш идентитет, потребна је подршка сваког човјека српске националности који има право гласа”, рекао је Додик и додао да сваки млади човјек у Мостару, Бањалуци и Сарајеву мора имати исте шансе за живот.

Носилац листе “Остајте овдје–Заједно за наш Мостар” Велибор Миливојевић захвалио је Додику на подршци, те истакао да је српском народу у овом граду потребно јединство на предстојећим изборима.

“Од избора очекујемо да коначно у Градском вијећу имамо и одборнике који ће моћи да проговоре о проблемима српске заједнице, да ћемо моћи да се изборимо за равноправност Срба у Мостару. Када се изборимо за равноправност народа и језика, онда можемо да се посветимо свему што Мостар заслужује, јер је ово град који много заостаје на жалост свих народа, а Срба понајвише”, рекао је Миливојевић.

Локални избори у Мостару биће одржани 20. децембра.