Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик током цјелодневне телефонске сједнице Предсједништва није се желио изјаснити о приједлогу члана Предсједништва Жељка Комшића да се од Вијећа министара БиХ затражи извјештај о донираним средствима, у опреми и новцу, за потребе помоћи избјеглицама, азилантима и мигрантима у БиХ од Европске уније и осталих међународних и домаћих организација за прошлу годину.

Из Комшићевог кабинета је саопћено да је он затражио да се приликом извршења те обавезе посебно искажу издвајања вршена од институција из БиХ, ентитета, кантона, градова и опћина, а Предсједништво БиХ би задужило Вијеће министара да извјештај о укупно утрошеним средствима достави у року 15 дана.

Такођер, како се наводи, предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик не жели ни да се изјасни о приједлогу ангажмана Оружаних снага БиХ на пружању помоћи цивилним органима на подручју Града Бихаћа.

Приједлог се односи на привремено ангажирање инжењерских јединица Оружаних снага БиХ на санацији приступног пута у дужини 4.000 метара и ширине четири метра на подручју кампа Липа, саопћено је из Кабинета члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића.