ТВ серије Шифтс Крик и Суксекшн највећи су добитници овогодишње додијеле награда Еми, која је одржана онлине због пандемије коронавируса.

За разлику од претходних, ове године је изостао црвени тепих и сав гламур који иначе прати ову манифестцију.

Канадски Шифтс Крик освојио је девет награда, чиме је оборен рекорд у броју Емија за комедију. Серија је приказивана од 2015. године а ове године је емитована шеста и посљедња сезона.

Америчка сатирична комедија Суксешн награђена је главном наградом, за најбољу драмску серију, а Емија је добио и главни глумац Џереми Стронг. Серија у продукцији Еј-Џ-Би-О-а освојила је и награде за најбољи сценарио и режију.

Још једна серија Еј-Џ-Би-О-а Вочмен освојила је Емија за најбољу мини-серију. Ријеч је о екранизацији легендарне графицке новеле Алана Мура која се бави расизмом у Америци.

Емија су добиле и звежде серије Реџина Кинг (Регинс Кинг) и Јахја Абдул Матин ИИ. Зендаyа постала је најмлађа добитница награде за најбољу глумицу у драми за улогу у “Еупхориа”.

Домаћин церемоније у празном Стејплс центру у Лос Анђелесу био је комичар Џими Кимел (Јиммy Киммел), коме се придружило неколико гостујућих презентера, док је већина добитника говоре одржала од куће.