Документарни филм “Слобода”, рађен у продукцији “РСД Слобода”, “Magic Factory” и “Eventus”, отвориће 9. Тузла Филм Фестивал који ће ове године због епидемиолошке ситуације и сигурности грађана бити одржан у онлине формату од 16. до 20. октобра.

На онлајн страници ВИДЕО која ће бити активна од 16. до 20. октобра публика ће имати прилику да погледа око 100 филмова у пет категорија: Дуги играни, Документарни, Кратки, Анимирани, “Future Generation Short Films”, а за најмлађе је припремњен програм “Kids kategorija – Kids Tuzla Film Festival”, саопштено је из Тузла Филм Фестивала.

Путем ове платформе поред филмова гледаоцима ће бити омогућен приступ и пратећим садржајима, као што су предавања и разговори са филмским радницима. Такође, осим мастер класова које ће држати стручњаци из филмске индустрије за ограничени број учесника бит ће организоване и “Зум конференције” које ће бити доступне већем броју заинтересованих професионалаца који желе да сазнају све новине у вези са филмом, продукцијом, дистрибуцијом и слично.

Свечано отварање Фестивала моћи ће се пратити 16. октобра онлине и путем градског јавног сервиса РТВ7 од 20 часова, најавили су из Тузла Филм Фестивала.