Домаћа задаћа специјал, на БХТ1. Ова емисија прати наставни план и програм из физике, математике, биологије, хемије и географије за ученике виших разреда основне школе.

У трећој епизоди у 12:30 погледајте:

ГЕОГРАФИЈА

Домаћа задаћа за ученике 9. разреда
Час одржао: проф. Ведран Зубић, ЈУ Гимназија Добриња

Лекција: Насеља у Босни и Херцеговини

За 20 минута ће вам бити јасно како је текао хисторијски процес насељавања територије наше земље, шта су то насеља, како их дијелимо и који градови чине урбане центре наше земље. Забавите се и кроз подјелу градова Босне и Херцеговине на образовне, рударске, пољопривредно-индустријске, трговачке, туристичке и саобрачајне центре.

МАТЕМАТИКА

Домаћа задаћа за ученике 8. разреда
Час одржала: проф. Фахрија Муратовић, ЈО ОШ Осман Нури Хаџић

Лекција: Рачунске операције са полиномима

Наставница вам помаже да у два задатка ријешите једноставне и мало сложеније полиноме и изразе са полнимима: операције сабирања и одузимања, множења полинома полиномом и момнома полиномом.

Полиноми, множење и све операције са њима нису тако тешки, али су превелики и имају велике изразе, зато вас наставница савјетује да припазите на заграде, предзнаке свих чланова, да сабирате сличне мономе и оне који имају највиши степен.

БИОЛОГИЈА

Домаћа задаћа за ученике 9. разреда
Час одржала: проф. Маида Ћеримагић, Авдо Смаиловић

Лекција: Срце и крвни судови

У нашем се тијелу налазе бројни мишићи, а срце је један од најмоћнијих. Знамо да не ради снагом наше воље, зато у овој лекцији истражујемо: шта га покреће, како је грађено и која је функција
срца и крвних жила.

ФИЗИКА

Домаћа задаћа за ученике 7. разреда
Час одржао: проф. физике Јазид Бајрић

Лекција: Температура и мјерење температуре

Из ове лекције можете научити о основним појмовима температуре, сазнати по чему се разликују Целзијусова и Келвинова скала и на којем принципу ради термометар.

ХЕМИЈА

Домаћа задаћа за ученике 8. разреда
Час одржала: проф. Аида Етминан, ПП ОШ Иса-бег Исхаковић

Лекција: Количина твари и концепт мола

Лекција која уводи у свијет хемије и основних појмова у хемији, као што је квантитет. Упознајте мол ‒ мјерну јединицу количине твари и једну од седам основних мјерних јединица физикалних величина Међународног система јединица и покушајте ријешити задатке уз помоћ примјера задатка које је наставница припремила за вас.