Делегати Дома народа Парламента Федерације БиХ данас ће на сједници разматрати Приједлог закона о обрту и сродним дјелатностима у ФБиХ.

„Уколико га изгласају бит ће омогућено да ступи на снагу будући да га је раније усвојио Представнички дом. То ће значити да ће обрти имати право и на увоз репроматеријала и извоз својих производа односно моћи ће самостално у своје име и за свој рачун обављати вањскотрговинско пословање без посредника што до сада није био случај“, појаснио је федерални министар развоја, подузетништва и обрта ФБиХ Амир Зукић.

Каже да су најважније предности овог закона скраћење процедуре и поједностављење регистрације обрта те омогућавање прибављања документације по службеној дужности.

Делегати ће се данас изјашњавати и о Приједлогу закона о посредовању у промету некретнина, предложеним измјенама Закона о пољопривреди, допунама Закона о заштити од насиља у породици, измјенама и допунама Закона о привредним друштвима те одлуци о разрјешењу и именовању чланова Комисије за вриједносне папире ФБиХ.