Делегати Дома народа Парламента Федерације БиХ данас ће у Сарајеву наставити сједницу на којој би се требали изјаснити о Приједлогу закона о рачуноводству и ревизији.

Током сједнице, која је започета 30. децембра прошле године и настављена 11. јануара, усвојен је Закон о регистру финансијских извјештаја у Федерацији БиХ и одобрен федерални буџет за ову годину у износу 5,4 милијарде КМ.

Делегати би се данас, осим Приједлога закона о рачуноводству и ревизији, требали изјаснити о Приједлогу закона о заштити животне средине, Нацрту закона о гасоводу “Јужна интерконекција БиХ и Хрватска”, те Нацрту закона о посредовању у промету некретнина.

Законом о посредовању у промету некретнина уређују се услови за обављање дјелатности посредовања у промету некретнина, права и обавезе посредника, агената посредовања и налогодаваца у промету некретнина, општи услови пословања, склапање уговора о посредовању у промету некретнина, посредничка накнада, стручни испит за обављање послова агента посредовања у промету некретнина те надзор над примјеном овог законског акта.

Наставак осме сједнице Дома народа Парламента ФБиХ заказан је за 13.00 часова.