Дом народа Парламентарне скупштине БиХ именовао је на хитној сједници чланове заједничких комисија у државном парламенту.

Делегати су именовали и чланове Парламентарне делгације за међународне организације.

Када су у питању заједничке комисије именоване су особе у Заједничку комисију за одбрану и сигурност БиХ, Заједничку комисије за надзор над радом Обавјештајно-сигурносне агенције (ОСА) БиХ, Заједничку комисије за економске реформе и развој, Заједничку комисију за европске интеграције, Заједничку комисије за административне послове и Заједничку комисију за људска права.

Ова имена иду на потврду у Представнички дом Парламента БиХ чија је сједница најавељена за сутра.

Одмах на почетку сједнице додијељен је замјенски мандат, умјесто Фахрудина Радончића који је раније именован за министра сигурности мјесто делегата у Дому народа добио је Муниб Јусуфовић.

Заједнички колегиј потврдио имена чланова комисија

Заједнички Колегиј оба дома Парламента БиХ потврдио је сва имена за заједничке комисије у државном парламенту, казао је Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић.

На питање у вези с именовањем Млађена Божовића за министра за људска права и избјеглице БиХ, Човић је казао да је сваки став који предложи СНСД за њега прихватљив став.

Све што предложе колеге из СНСД-а, једнако тако из СДА, ако се уклапа у наше законске оквире и ако добијемо за то потврде, а добило смо за све потврде, о томе не треба отварати расправу, што се мене тиче. То је особни став.

Делегат СНСД-а у Дому народа ПСБиХ Душанка Мајкић казала је данас како ћемо имати нову кризу ако се сутра Представнички дом не именује Божовића за министра за људска права и избјеглице БиХ.