Бивши предсједник Сједињених Америчких Држава (САД) Доналд Трамп одржао је први митинг након што је напустио Бијелу кућу, а окупљеним је поновио раније тврдње како је с функције смијењен изборном преваром.

Трамп је на митингу у Велингтону у савезној америчкој држави Охајо оштро критиковао америчког предсједника Џоа Бајдена и његову Демократску странку.

“Два пута смо побиједили на изборима. Могуће је да ћемо их морати побиједити и трећи пут. Могуће је”, казао је Трамп.

Више од 60 покренутих судских поступака у САД-у одбацило је тврдње Трампове Републиканске странке о превари бирача на новембарским предсједничким изборима, а те тврдње су одбачене и процјенама Министарства правосуђа САД-а.

Бивши амерички предсједник Трамп даље је казао да је значајно порастао број имиграната који су стигли у САД и да Бајденова администрација нема појма о њиховом идентитету.

Трумп је такођер оптужио свог насљедника у Бијелој кући Бајдена да се поклонио Кини, а његов наступ на глобалној сцени назвао је срамотом.

Иако није прецизирао хоће ли се поново кандидирати за предсједника, Трамп је казао да би Републиканска странка могла добити већину у оба дома Конгреса на изборима који ће бити одржани сљедеће године.

“Вратит ћемо Заступнички дом, вратит ћемо Сенат и вратит ћемо Америку и то ћемо учинити ускоро”, поручио је Трамп.