Удружење лица са потешкоћама у развоју „Мој пријатељ“ у Вишеграду организовало је донаторску изложбу сувенира поводом највећег хришћанског празника Васкрса на којој су посјетиоци могли да донирају новац и тако помогну њихов рад.

Чланови Удружења лица са потешкоћама у развоју “Мој пријатељ” показали су креативност и способност да буду активни и корисни чланови заједнице. На штанду су изложили радове као што су рукотворине од папира и вуне, цртеже на стаклу и порцулану, васкршње сувенире, као и остале предмети који могу служити за украс.

“Циљ данашње изложбе је да се прикажу ствари које смо радили у претходном период на нашим креативним радионицама. Циљ радионица је да се дјеца друже, да се боље упознају, социјализују, те тако помогну једни другима. Новац се донира, то раде грађани по нахођењу, производи немају цијену а свака помоћ и подршка су добродошле”, казала је предсједница Удружења “Мој пријатељ” Драгана Антић.

Марио Тадић из овог удружења рекао је да се велики број грађана одазива на изложбе које организују, а да све производе стварају дјеца са својим родитељима.

“Производи које смо припремили су радили дјеца и родитељи. Производи немају цијену и свако може да погледа шта му се свиђа и да нешто купи”, рекао је Тадић.

Удружење „Мој пријатељ“ има око 20 чланова.