У Босни и Херцеговини данас се очекује јаче наоблачење са сјевера које ће широм земље условити снијег или сусњежицу, с тим што у низинама може падати и киша.

Из Федералног хидрометеоролошког завода БиХ наводе како ће се падавине постепено ширити са сјевера према југу земље. Вјетар у Босни умјерене јачине сјеверног смјера. У Херцеговини југо већи дио дана.

Температура зрака у Босни већином између нула и шест степени Целзијусових. У Херцеговини јутарња температура зрака између један и шест степени, а највиша дневна између осам и 14 степени.

У Сарајеву се наоблачење очекује пријеподне. У послијеподневним сатима очекује се киша која ће прећи у снијег. Најнижа јутарња температура зрака око нула, а највиша дневна око шест степени Целзијусових.

У сриједу пријеподне претежно облачно вријеме. У јутарњим сатима слаб снијег у централним и источним подручјима. Од средине дана према послијеподневним сатима локално у Босни може пасти мало кише. У другој половини дана постепено смањење облачности прво у Херцеговини, а послијеподне и у Босни. Вјетар умјерене јачине сјеверног и сјеверозападног смјера. Најнижа јутарња температура зрака већином између минус пет и нула степени Целзијусових, на југу земље до пет степени. Највиша дневна температура зрака углавном између два и осам, на југу земље до 11 степени.

У четвртак у Босни и Херцеговини умјерено до претежно облачно вријеме. Вјетар умјерене јачине сјеверног и сјеверозападног смјера. Најнижа јутарња температура зрака већином између минус девет и минус три, на југу земље до два степена. Највиша дневна температура зрака углавном између шест и 12 степени.

У петак сунчано уз умјерену наоблаку. Вјетар слаб до умјерене јачине западног и југозападног смјера. Најнижа јутарња температура зрака већином између минус шест и минус један, на југу земље до три степена. Највиша дневна температура зрака углавном између 10 и 16 степени.