Удружење новинара Републике Српске подсјећа да у понедељак 10. маја истиче рок за пријаве медијских радника за вакцинацију против Ковид-19.

У саопћењу за јавност наглашавају увјете под којима је та бесплатна и добровољна имунизација остварива.

“Рок за пријаве је до 10. маја, у поноћ. Редакције медија чији новинари имају пребивалиште на територији Републике Српске требају до назначеног рока послати спискове пријављених за вакцинацију, на адресу е-поште УНРС (удрузењеновинарарс@гмаил.цом). Спискови требају садржавати име и презиме, радно мјесто, пребивалиште (град или опћина у којој је медијски радник пријављен), број мобилног телефона, вакцина коју би жељели примити (навести двије од три понуђене вакцине – Спутњик-В, АстраЗенека или Синофарм)”, наводи се.

Наглашавају да ће термини и мјесто вакцинације бити познати тек након што Институт за јавно здравство Републике Српске изврши анализу приспјелих пријава и изради план вакцинације. О томе ће УНРС благовремено обавијестити колеге и јавност.

“Позив за вакцинацију медијских радника, у организацији Института за јавно здравство Републике Српске и Удружења новинара Републике Српске (УНРС), против Ковид -19 наишао је на велико интересовање и одзив”, наводе из Удружења новинара Републике Српске.