Радови на изградњи цесте Неум – Столац унаточ пандемији коронавируса теку у складу с уговорима и планираном динамиком, потврђено је и из ЈП Цесте Федерације БиХ д.о.о. Сарајево.

До љета 2021. бит ће окончани радови на дионици Хутово – Неум у дужини 18 километара, заједно с тунелом Жаба који је дугачак 975 метара. Такођер, до љета ће бити завршени и радови на дионици Столови – Дреновац у дужини 9 километара.

Рок завршетка радова на дионици Хутово – Церовица, дужине 5 километара и Церовица – Столови, дужине 4,95 километара је јануар 2022. године.

Извођачи на изградњи ове цесте улажу максималне напоре како би превазишли проблеме везане за цовид-19. Врло тешко је надокнадити квалифицирану радну снагу када се догоди случај да поједини радници и техничко особље ‘испадну’ из технолошког процеса због пандемије – казали су из ЈП Цесте Федерације БиХ д.о.о. Сарајево.

Истичу како је такођер отежана набавка репроматеријала потребног за реализацију тог пројекта, али да је без обзира на све наведене проблеме, извођење радова у планираној динамици.

Из Цеста Федерације БиХ подсјећају како уговорена вриједност радова на комплетној дионици износи 88.971.237,92 марака с ПДВ-ом.