Данас је у Тужилаштво БиХ по позиву приступио др. Бакир Накаш, подноситељ пријаве коју је упутио у име више особа а због (не)поступања одговорних особа и тешких посљедица пандемије Цовид 19 по животе и здравље грађана Босне и Херцеговине.​

Како је наведено у саопћењу из Тужилаштва БиХ, поступајући тужилац саслушао је подноситеља пријаве, на околности које су наведене у пријави и односе се на наводе о пропустима и нечињењу одговорних особа и институција, као и ненабављање потребних вакцина за процес имунизације и заштите грађана од пандемије Цовид 19.

Тужилаштво БиХ наставља рад на предмету.

Подсјетимо, Накаш је 22.марта поднио Тужилаштву Босне и Херцеговине кривичну пријаву против Зорана Тегелтије, предсједавајућег Вијећа министара БиХ, Анкице Гудељевић, министрице цивилних послова БиХ, Фадила Новалића премијера Федерације БиХ и Вјекослава Мандића, министра здравства Федерације БиХ, због постојања основа сумње да у периоду од 18. септембра 2020. године до 18. марта 2021. године, свјесни својих законских обавеза, нису обавили или извршили своје службене дужности у погледу осигуравања и директне набавке вакцина потребних за имунизацију становништва.