Дјечија редакција БХ радија 1 у новој програмској схеми је садржајно и радиофонски прилагођена тренутној епидемиолошкој ситуацији, но не одустаје од концепта својих емисија и рубрика и у мисији је здравог живота дјеце и лијепог одрастања.

У оквиру „ЈУТРА ЗА СВЕ“ – емитират ће рубрику „МАЛЕ СВЕЗНАЛИЦЕ“ у 7.40 у којој ће на ведар и дјеци прихватљив начин презентирати занимљивости из науке, књижевности, школских предмета, бонтона, правила понашања у саобраћају и слично.
Ауторица Инда Мулаахметовић ће се с престанком пандемије вратити рубрици “МАЛЕ СВЕЗНАЛИЦЕ“, у којој малишани причају о свим овим њима блиским темама.

У оквиру „ОТВОРЕНОГ СТУДИЈА“ четвртком на БХ радију 1 бит ће емитирани садржаји намијењени тинејџерима у полусатној емисији “ТИН ТИНС“ гдје ће бити представљени успјешни млади људи, али бавиће се и проблемским темама из живота средњошколаца и актуелним дешавањима интересантним овој популацији.

INDA MULAAHMETOVIĆ

Емисију припрема и води Инда Мулаахметовић.

Емисија „ОДРАСТАНЈЕ„ усмјерена према родитељима и одгајатељима у корист дјеце на програму је сриједом од 13.03 сати и бави се здравим одрастањем, одгојем и лијепим понашањем. На популаран начин, у сарадњи са стручњацима из различитих области живота, говоримо о темама битним за дјецу и породицу.

Афирмирамо ненасилну комуникацију, здрав и хармоничан живот, разумијевање у породици и школи, емпатичност, инклузију у друштву и бригу за дјецу и лијеп одгој.

Уредница и водитељица емисије је Сњежана Галић.

SNJEŽANA GALIĆ FOTO

Емисија „ РИНГИШПИЛ„ суботом од 10.00 до 11.00 сати већ деветнаест година окупља најмлађе око БХ радија 1 и пружа им могућност да сарађују као водитељи или репортери у радијском простору резервираном за дјецу и посебно осјетљиве категорије.
Контакт емисија, отворена и за јављања најмлађих слушатеља, у којој афирмирамо стваралаштво за дјецу и дјечије. Кружимо од града до града и од дјетета до дјетета. „РИНГИШПИЛ“ прати и учествује у свим важним догађајима и манифестацијама усмјереним дјеци у БиХ.

У „РИНГИШПИЛУ“, осим дјеце, гостују и одрасли ствараоци и људи који раде за дјецу или са дјецом. Уредница и водитељица је Сњежана Галић.