Андре Гомез, везни фудбалер Евертона, спреман је да у недјељу заигра против Арсенала мање од четири мјесеца након што је претрпио стравичан лом свега ноге.

Одлични 26-годишњи фудбалер вратио се на терен у недјељу у тренинг утакмици играча Евертона ​​иза затворених врата, чиме је појачао темпо свог брзог опоравка и повратак у пуну кондицију.

Гомез, који се вратио тренинзима крајем јануара, издржао је 60 минута тренинг утакмице па ће према ријечима менаџера “карамела” Карла Анћелотија бити у конкуренцији за састав против Арсенала 23. фебруара.

“Добро је изгледао, видјело се да се осјећа комфорно и све је прошло без икаквих проблема. По мом мишљењу може бити на располагању за такмичарске утакмице. Наравно, морам разговарати с њим о томе како се осјећа након што је одиграо прву утакмицу ​​након дужег времена. Моје лично мишљење је да је спреман играти. Када играча нема дуже времена, сматрам да је боље да почне утакмицу. Тада се може правилније припремити, него када уђе с клупе, али морам с њим обавити разговор и заједно ћемо видјети које је најбоље рјешење”, казао је Анћелоти за британске медије.

Гомез је задобио тежак прелом ноге 3. новембра прошле године у утакмици против Тотенхема. Страховало се да ће Португалац, који је подвргнут операцији десног глежња, пропустити остатак сезоне. Међутим, Гомез је постигао изузетан напредак од операције и 28. јануара дјелимично се вратио тренинзима првог тима.

Гомез је каријеру почео у Бенфици, а прије доласка у Евертон играо је за Валенсију и Барселону. За репрезентацију Португала, с којом је освојио наслов европског шампиона 2016. године, одиграо је 29 утакмица.