Ногометаши Арсенала, Роме и Ренџерса отворили су Еуропску лигу гостујућим побједама против Рапида, Јанг Бојса и Стандарда.

Рома је у сусрету скупине А на гостовању побиједила Јанг Боyсе са 2-1 окренувши резултат у посљедњих 20 минута утакмице.

Домаћин је повео у 14. минути голом Нсамеа из казненог ударца, изједначио је Бруно Перес у 69. минути, а пет минута касније Кумбула је донио побједу римском саставу.

Арсенал је идентичном резултатом у Бечу славио против Рапида у двобоју из Б скупине.

И у овом сусрету домаћин је повео, Фоунтас је у 51. минути забио за 1-0. Изједначио је Давид Луиз у 70. минути, а четири минуте касније Обамејанг је довео госте у предност коју су обранили до краја. Матео Бараћ је одиграо цијели сусрет за Рапид.

Бајер Леверкузен је у скупини Ц декласирао Ницу са 6-2. Голове за “Апотекаре” забили су Амири (11), Аларио (16), Диаби (61), Белараби (79, 83) и Вирц (87), док су за француски састав стријелци били Гуири (31) и Клод-Морис (90).

У другом сусрету из ове скупине Хапоел Бер Шева је поразио прашку Славију са 3-1. Голове за израелски састав забили су Агудело (45) и Аколатсе (86, 90), док је за госте забио Провод (75).

У скупина Д Рeнџерс је на гостовању побиједио Стандард са 2-0 головима Тавернијеа (19-11м) и Руфа (90+3).

У другом сусрету из ове скупине Бенфика је на гостовању побиједила Лех са 4-2.

Бенфика је водила 1-0 и 2-1, но Лех се оба пута вратио. Међутим, када су гости повели и трећи пут био је то крај приче. Јунак утакмице био је троструки стријелац Нуњез (42, 60, 90+3), а погодак је постигао и Пици (9-11). За домаћине је оба гола забио Исхак (15. 49).

У скупини Е ПАОК и Омониа су одиграли 1-1.

Ногометаши Ријеке отворили су наступ у Ф скупини Еуропске лиге домаћим поразом од Реал Сосиједада са 0-1, док је у другом сусрету АЗ Алкмар на гостовању идентичним резултатом побиједио Наполи.

Ријека је пружила сјајну представу против лидера Примере, али није издржала. Побједнички погодак гости су забили у трећој минути судачке надоканде, а стријелац је био Джон Баутиста.

Ријека је у првом полувремену имала три одличне прилике, но није успјела свладати Алехандра Ремира.

Гости су тијеком сусрета два пута гађали оквир гола, у 26. минути је Ле Норманд погодио вратницу, а оквир гола уздрмао је и Микел Ојарзабал у 82. минути.

У другом сусрету из ове скупине АЗ Алкмар је побиједио Наполи са 1-0, а погодак је забио Карлсон у 57. минути на одличну повратну лопту Свенсона.