Година 2020. је била посебно тешка за дјецу обољелу од рака и њихове породице, а ови празници били су посебни за њих јер су добили посебну пажњу од њихових пријатеља Едина и Амре Џеко.

Донијела је велике борбе, нове страхове. Поред борбе са раком они су се суочили и с новом борбом, балансирањем по ивици између корона вируса и свог крхког здравља.

Било је потебно много одрицања и снаге да остану колико толико снажни како би се изборили са оба проблема, али исто тако је било потребно много љубави и подршке од друштва и добрих људи.

Удружење “Срце за дјецу обољелу од рака” је уз помоћ својих пријатеља и донатора све вријеме било уз њих.

Празници су увијек посебно вријеме године када сви осјете узбуђење пред новом годином, новим изазовима и љепотама које носи са собом. Празници су вријеме даривања, љубави, подршке и посебних емоција. Празници су прилика да другима уљепшамо тренутак, дан или живот. Тако су ови празници били посебни за дјецу обољелу од рака, јер су добили посебну пажњу од њихових великих пријатеља Едина и Амре Џеко.

Един и Амра су увијек ту када затреба, у лијепим и мање лијепим данима. Они су ослонац и увијек са собом доносе љубав. Иако их је пандемија спријечила да физички буду ту, они нису допустили да их пандемија спријечи да покажу да им је стало и да брину све вријеме. За ове празнике припремили су и послали поклоне за малишане који се лијече на хематоонколошким одјељењима у Сарајеву и Тузли те су за сваког од њих послали видео поруку у којој су изразили тугу што их не могу посјетити, али су им упутили и ријечи подршке и љубави.

Радост и узбуђење код малишана нису се могли сакрити. Овај чин љубави изазвао је код њих срећу, радост, усхит, а донио је безброј осмијеха. Осмијех је на крају једино што се броји, јер насмијати дијете у најцрњим данима, данима када се бори за живот, је нешто непроцјењиво., саопћили су из овог удружења.

Након овог геста дјеца су добила нови елан. Радују тренутку када ће проћи пандемија те ће имати прилику да уживо сретну своје пријатеље Едина и Амру.