Екипа БХРТ-а провела је неколико дана у Новом Саду на највећем регионалном музичком фестивалу Егзит.

Након годину и по дана полицијског сата, локдауна, ограничења, епидемиолошких мјера, држања дистанце, живот се полако враћа у нормалу – готово 200.000 људи четири дана живјело је предпандемијски живот.

Излазак до изласка сунца, загљаји, слобода, слога, пријатељство, укартко целебратинг лифе. Управо је то овогодишњи слоган Еxит-а.

Још једном овај фестивал био је дом музицког ходочасца за посјетиоце из преко 70 земаља свијета. И ове године гости су били највеће звијезде музичке индустрије на преко 30 разлицитих бина и зона, чиме је оправдао титулу најбољег европског фестивала.

Ове године својим одабраним музичким нумерама, уникатним стајлиногм и врхунским сценским наступима забављали су нас популарни ДЈ Снејк, Давид Гета, краљице техна Амели Ленс, Шарлот де Вите и миљеници публике региона Хладно Пиво, Массимо, Дарко Рундек и Екипа, а са нама су разговарали Медуза, Ван Гогх, Буч Кесиди, Марко Настић, Фокс, Суреал…

У претходна четири дана уживали смо у чак 30 различитих бина и зона. Вјеровали или не, Егзит је припремио по нешто за љубитеље готово сваког музичког жанра, па чак и оних најтежих за освојити – панкера.

Овогодисњи Егзит фестивал одржао се у изузетно специфичним околностима које подразумијевају испуњавање одређених услова за улазак на фестивал, а све у циљу стварања најбезбједнијег окружења унутар фестивалског простора. Да бисте досли до акредитације која је потребна за улазак на Егзит морали сте проћи одређене протоколе.

Сви посјетиоци Егзит фестивала морали су бити вакцнисани или ковид негативни, стога је Егзит уједно и стрес и ковид-фри зона.

Надамо се да смо вам пренијели дашак атмосфере са овогодишњег Егзита. Из наше перспективе, чини да смо у претходна четири дана ипак прославили живот.