Поред тога што морају имати одлично знање, тимови хитне помоћи требају да посједују добру синхронизацију, смиреност и одлучност како реаговати у одређеним ситуацијама. Припадници требињске хитне помоћи добро раде свој посао и пацијенти се могу ослонити на њихову стручност.

Од њихове брзине, спретности и наравно знања зависе људки животи. Један том хитне помоћи треба да буде уигран и спреман да изврши сваки задатак на терену. Љекар, медицинска сестра и возач су ти који у различитим ситуацијама требају помоћи човјеку којем је живот угрожен.

Нису све интервенције на подручју града у неким случајевима до пацијента треба пјешачити и по четрдесетак минута било да је дна, или ноћ. Некада се мора интервенисати и у екстремним условима. Занимљив је случај спашавања планинарке у зимским условима на планини Оријен.

Саставни дио тима хитне помоћи је и возач, од кога завиис да што прије и безбјено стигну на мјето гдје се налази лице којем је потребна хитна љекарска интервенција. Истичу да је ово ново возило опремљено комплетном медицинском опремеом, а располажу и са радио станицом, како би што прије усапостваили контакт у случају хитне интервенције на другој локацији када су на терену.

Запослени у требињској Хитној помоћи кажу да располажу са добром опремом, да су им услови за рад одлични, а на њима је да правовремено реагују по позиву и пруже адекватну медицинску услугу.