Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган поново је изабран за предсједника владајуће Странке правде и развоја (АК Парти), а у обраћању присутним истакао је како Турска одлучно наставља реализирати циљеве постављене за будућност.

У Спортској дворани у Анкари данас је одржан 7. редовни конгрес турске владајуће Странке правде и развоја, а Ердоган је са свих 1.428 важећих делегатских гласова поново изабран за њеног предсједника.

Изабрани су и нови сазиви страначких органа, укључујући и Централни управни одбор (МКYК), који броји 75, умјесто досадашњих 50 чланова.

Ердоган се по објављивању резултата гласања обратио присутним и захвалио на поново указаном повјерењу те је најавио да ће Турска још одлучније наставити пут реализације развојних циљева постављених за будућност.

Додао је како ће његова земља, заједно с Народним савезом, који чине АК Партија и Странка националног покрета (МХП), остварити циљеве зацртане за 2023, као и визију за 2053.

“Не заборавимо да ће 2023. година бити година побједе Народног савеза. Народни савез није савез који је настао потписом за столом, већ консензусом срца“, казао је Ердоган.

Он такође казао да ће Народни савез наставити служити Турској и њеним народу баш као што је то АК Партија радила протеклих 19 година од 2002. када је дошла на власт.

“Поново ћемо показати да на власт нисмо дошли да будемо владари, већ да служимо држави и народу“, поручио је Ердоган и додао да нема тог проблема којег заједништво свих 84 милиона људи у Турској не може превазићи.