Кристијан Ериксен, фудбалер Интера, поручио је навијачима у Данској да питају тренера Антонија Контеа зашто не игра редовно у том тиму.

Бивша прва звијезда Тотенхема у четвртак је у организацији Фудбалског савеза Данске одговарао на питања навијача. Један га је упитао због чега не игра редовно у Интеру.

“То морате питати тренера. Назовите га и разговарајте с њим, јер он је тај који доноси одлуке. Успони и падови су увијек присутни у фудбалу. Постао сам бољи у томе да не размишљам о критикама, јер сви имају своје мишљење. Поготово сада када сам се преселио у Италију, гдје сви имају мишљење. Ријеч је о томе да вјерујеш онима око себе и да не чујеш остале“, казао је Ериксен, преносе италијански медији.

Дански репрезентативац открио је и да би каријеру волио завршити у Оденсеу, гдје је започео свој фудбалски пут.

“Не искључујем ту могућност. Уосталом, купили смо и кућу у Оденсеу, па мислим да ће наш дом бити тамо. Можда чак и завршим каријеру у Оденсеу ако ме буду жељели“, нагласио је 28-годишњи Ериксен.

Офанзивни везњак је из омладинске школе Оденсеа са 16 година прешао у Ајакс у којем је потписао први професионални уговор. Потом га је пут одвео у Тотенхем, а затим у Интер, гдје је стигао у јануару ове године. За “неразуре“ одиграо је 31 такмичарску утакмицу и постигао четири гола. У дресу репрезентације Данске наступио је 100 пута уз 34 поготка.