Еуропска комисија запримила је хрватски Национални план опоравка и отпорности (НПОО), а предсједник Владе Андреј Пленковић у суботу је захвалио члановима Владе и свима који су судјеловали у изради тог документа кључног за структурне реформе и улагања.

Захваљујем члановима Владе и свима који су судјеловали у изради и оперативном тиму који је координирао припрему Националног плана опоравка и отпорности. Провођењем реформи осигурат ћемо више од 47 милијарди куна бесповратних улагања која ће придонијети господарском расту Хрватске, објавио је премијер Пленковић на Тwиттеру.

Хрватски план темељи се на зеленом и дигиталном господарству, јавној управи и правосуђу, образовању, знаности и истраживању, тржишту рада и социјалној заштити, здравству и обнови зграда.

Документ на више од 1100 страница садржи опис 77 реформи и 152 улагања на која ће та средства бити усмјерена.

“Ријеч је о кључном документу који ће нам омогућити да у идућих пет година искористимо више од 47 милијарди куна за структурне реформе и улагања која ће придонијети нашем господарском опоравку и учинити нас отпорнијим на будуће кризе”, раније је рекао премијер Андреј Пленковић