Рукометна репрезентација Босне и Херцеговине данас против изабраника Португала у норвешком Трондхеиму игра други сусрет на 14. еуропском првенству, које се још игра у Аустрији и Шведској.

У дебитантском наступу на ЕП-у рукометаши БиХ прије два дана су у Д групи поражени од домаће врсте Норвешке са 32:26, док је Португал направио највећу сензацију у досадашњем дијелу натјецања савладавши Француску са 28:25.

Иако бх. рукометаше очекује тежак задатак против веома квалитетне врсте Португала, изборник Билал Шуман вјерује да његови изабраници борбеном игром могу остварти добар резултат.

“Имамо шансу да направимо нешто одлично, то би била побједа, тако да би се ситуација у групи тотално окренула. Постоји огромна жеља да одиграмо што боље. И ми имамо амбиције, немамо шта да изгубимо у овом мечу. Желимо да искажемо борбеност за коју мислим да нам не недостаје”, казао је Шуман.

Утакмица 2. кола Босна и Херцеговина – Португал игра се данас од 16 сати уз израван пријенос на БХТ1. У другом сусрету скупине Д састају се Француска и Норвешка (18.15), такођер, уз пријенос на БХТ1.