Кантоналној болници Зеница испоручена су два респиратора. Ради се о донацији Европске уније. Ова медицинска опрема биће од велике користи за одјел интензивне његе у Служби за инфективне болести зеничке болнице.

Вриједност респиратора које је за потребе Кантоналне болнице у Зеници набавила Европска унија је 88.000 конветртибилних марака. Ова донација има велики значај за зеничку болницу.

АДНАН ЈУПИЋ, министар здравства ЗДК
“Сигуран сам да ће и ова данашња донација, да је стигла у праве руке, која ће омогућити здравственом сектору ЗДК да настави пружати квалитетну здравствену услугу …”

РАСИМ СКОМОРАЦ, директор Кантонална болница Зеница
“Свака оваква помоћ је добродошла и ми смо изузетно захвални ЕУ која је препознала наше потребе и уврстила нас у здравствене установе које треба да добију овакву врсу опреме за третман Ковид позитивних пацијената” …

Европска унија од почетка пандемије коронавируса, за пројекте подршке здравственим установама у Зеничко-добојском кантону издвојила је 365.000 марака. Донаторски програми, како је најављено, бит ће настављени и у наредном периоду.

НИКОЛА БИЗЕЛ, Делегација ЕУ у БиХ

“ЕУ ће наставити пружати подршку овој земљу. Ми смо свјесни потреба, већ је издвојено 7 милиона Еура укупно. Дио те вриједности је већ испоручен, а преостали дио ће бити испоручен током наредних седмица и мјесеци …”

Донирани респиратори бит ће стационирани на интензивном одјелу Службе за инфективне болести Кантоналне болнице Зеница. Поменути одјел почетком наредне седмице добит ће још два респиратора које је набавила Влада Зеничко-добојског кантона.