Еуропски рукометни првак Шпањолска настојат ће побиједити Хрватску у посљедњој утакмици у скупини без обзира на противника којег ће добити у полуфиналу Еуропског првенства, рекао је данас њезин капетан Раúл Ентреррíос.

“Ми ћемо настојати побиједити Хрватску, а онда ћемо видјети што ће бити. У полуфиналу било која момчад може бити опасна, који год противник да те допадне, не можеш бити миран. Ми ћемо ићи корак по корак, то је филозофија која нас је довела до овдје”, изјавио је 38-годишњи Ентреррíос за шпањолску телевизију Теледепорте.

“Наша снажна страна је што играмо као екипа, а то је нешто што треба имати сваки колектив. Важно је да сваки играч појединачно придоноси како би момчад остварила циљ”, додао је средњи вањски играч.

Непоражене Хрватска и Шпањолска сутра ће одмјерити снаге у утакмици која ће одлучивати о првом мјесту у скупини које би требало донијети увјетно лакшег противника у полуфиналу. Шпањолска брани наслов освојен прије двије године те ће пети пут заредом играти у полуфиналу Еуропских првенстава.

“То ће бити тешко поновити. Ова група играча ради јако добро те на еуропским првенствима има добре наступе. Сада смо јако задовољни што смо остварили циљ и опет ушли у полуфинале. Увијек идемо дан по дан, размишљамо само о ономе идућем пред нама, а сада осјећамо како смо испунили своју задаћу”, рекао је Ентреррíос којем је ово вјеројатно посљедњи Еуро у каријери.

Суиграч хрватског репрезентативца Луке Циндрића у Барцелони требао би се опростити од играња на крају сезоне због чега је Барцелона љетос довела Циндрића на позицију разигравача.

Шпањолска је у понедјељак побиједила Бјелорусију 37:28, а за најбољег играча сусрета изабран је вратар Гонзало Пéрез де Варгас.

“Јако смо задовољни. На овом турниру смо досад одиграли спектакуларно, тешко нас је побиједити”, напоменуо је Пéрез де Варгас. “Ствари сада постају комплициране. Чини се да ће Норвешка бити прва у оној другој скупини, но све је прилично отворено. Против Хрватске морамо наставити играти добро те учврстити самопоуздање уочи полуфинала”, додао је Пéрез де Варгас, такођер члан Барцелоне.

“Особно сам задовољан учинком на вратима и у обрани јер примамо мало голова. То је наша снага. С обраном какву играмо стварамо проблеме свим екипама и тренерима. На добром смо путу да успјешно окончамо ово Еуропско првенство”, закључио је 29-годишњи шпањолски вратар.