Тужилаштво Босне и Херцеговине упутило је жалбу на одлуку Суда БиХ којом је одбијен приједлог за одређивање притвора Сени Хамзабеговић, која је под истрагом због финансирања терористичких активности, те јој одредио мјере забране.

Тужилаштво сматра да се, с обзиром на све околности, једино мјером притвора може осигурати несметано вођење поступка.

Притвор за осумњичену, која има држављанство БиХ и Швајцарске, а која је ухапшена на аеродрому приликом уласка у БиХ, затражен је због опасности од њеног бјекства, као и опасности да би боравком на слободи могла починити ново казнено дјело или довршити започето.

Жалба је у законском року, упућена Суду БиХ, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Суд БиХ је Хамзабеговић изрекао забрану напуштања града Тузле на чијем подручју има пријављено пребивалиште без претходног одобрења Суда, осим да би се појавила у овом предмету по позиву Суда или Тужилаштва БиХ.

Забрана се односи и на путовања изван БиХ уз привремено одузимање свих путних исправа, издавање нових путних исправа као и кориштење личне карте за прелазак границе БиХ.

Хамзабеговић је наложено јављање надлежној полицијској станици два пута седмично, саопштено је из Суда БиХ.

Изречене мјере трајаће док за њима постоји потреба, а најдуже до правоснажности пресуде, осим уколико оне не буду измијењене или раније укинуте.

Контрола оправданости даљег трајања мјера вршиће се свака два мјесеца, а осумњичена је упозорена да јој се може одредити притвор ако прекрши обавезе изречене овим рјешењем.