Предсједништво Жупанијског одбора (ЖО) ХДЗ-а БиХ Херцеговачко-неретванске жупаније (ХНЖ) одржало је уторак проширену сједницу на којој је истакнуто да се даје пуна политичка подршка иницијативи вијећника ХДЗ-а БиХ у Скупштини ХНЖ-а у измјени Устава по питању потпуне конститутивности Срба у ХНЖ-у.

Предсједништво ЖО похвалило је преговарачки тим Владе ХНЖ-а, ресорног министра и предсједника Владе, као и синдикате медицинских дјелатника у изналаску рјешења вишемјесечног проблема, те је нагласило да све радује чињеница како житељи ове жупаније немају потребе страховати о потпуној медицинској услузи у медицинским установама, приопћено је из ЖО ХДЗ-а БиХ ХНЖ.

Такођер, наглашена је и неупитна спремност ХДЗ-а БиХ у формирању нове жупанијске владе сукладно изборним резултатима из 2018. године. Наведено је да се одвијају преговори с потенцијалним коалицијским партнерима, те да, како кажу, жалости чињеница да СДА не показује ни најмању жељу како би се имплементирала воља бирача.

Водство ХДЗ-а БиХ ХНЖ-а сматра да је нужно поштивати изборну вољу бирача и да СДА неће бити кочница нормалног функционирања жупаније. Такођер, истакнули су “да је вољом министара из реда СДА продуљена тракавица именовања равнатеља МУП-а , те тиме продуљена и овако нарушена сигурносна слика у жупанији”.

“Напомињемо да је поред свих напора министра МУП-а и предсједника Владе да се сигурносна ситуација у жупанији подигне на виши ниво, СДА одлучила прешутно занемарити ову тему из њима познатих разлога”, наводи се даље у приопћењу за јавност ЖО ХДЗ БиХ ХНЖ-а.

Водство жупанијског одбора ХДЗ-а БиХ подржало је и приједлог о оживљавању градских и опћинских туристичких заједница, а све с циљем јачања туристичко-угоститељског потенцијала овдашњих дестинација.