Жуто упозорење због временских неприлика издато је за неколико подручја у Босни и Херцеговини.

Упозорење због грмљавинског невремена издато је за подручја Вишеграда и Фоче, а због повишених температура зрака за подручја Бањалуке, Мостара, Приједора и Требиња.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА НАРЕДНЕ ДАНЕ

У уторак се очекује сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност. Послије подне у Босни су могући ријетки локални пљускови. Вјетар слаб до умјерен у Босни источни и сјевероисточни, а у Херцеговини југозападни. Јутарња температура од 16 до 21, на југу до 25, а дневна од 29 до 35 степени.

У сриједу у Босни очекује се умјерено до претежно облачно вријеме с кишом, пљусковима и грмљавином. У Херцеговини прије подне ведро, а послије подне се очекује постепен пораст наоблаке што може условити локалне пљускове и гмљавину. Јутарња температура од 16 до 22, на југу до 25, а дневна од 26 до 32, на југу до 35 степени.

У четвртак прије подне у већем дијелу Босне очекује с претежно облачно вријеме, уз постепено разведравање током дана. У Херцеговини претежно ведро. Јутарња температура од 15 до 20, на југу до 25, а дневна од 27 до 33, на југу до 36 степени, прогноза је метеоролога Федералног хидрометеоролошког завода Босне и Херцеговине.

У петак се очекује сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност. Послије подне локални пљускови су могући у Босни, као и на сјеверу Херцеговине. Јутарња температура од 16 до 22, на југу до 26, а дневна од 30 до 36 степени.