Упозорење због грмљавинског невремена на снази је за подручја Фоче, Сарајева, Тузле, Бихаћа, Ливна и Вишеграда, док је и због повишених температура издато за подручја Бањалуке, Мостара и Приједора. Упозорење због повишених температура зрака изато је за подручје Требиња.

Жуто упозорење значи да је вријеме потенцијално опасно. Временске прилике које се прогнозирају нису неуобичајене, али будите на опрезу ако намјеравате практицирати активности које су изложене метеоролошким ризицима. Останите информисани о очекиваним метеоролошким условима и избјегните могуће ризике, савјет је ФХМЗ.

Данас се у Босни и Херцеговини очекује нестабилно вријеме. У јутарњим сатима у Босни по котлинама и уз ријечне токове ће бити магле. Од средине дана према вечерњим сатима широм земље се очекују локални пљускови са грмљавином. У Босни ће бити и обилнијих пљускова. Вјетар слаб сјеверног и сјевероисточног смјера. Најнижа јутарња температура зрака већином између 14 и 19, на југу земље до 24 степена Целзијуса. Највиша дневна температура зрака већином између 26 и 31, на југу земље до 35 степени.

У Сарајеву се сунчаније вријеме очекује прије подне. Повећање облачности у другој половини дана. У послијеподневним сатима могућ је пљусак са грмљавином. Најнижа јутарња температура зрака око 16, а највиша дневна температура зрака око 28 степени.

У четвртак у Босни се очекује умјерено до претежно облачно вријеме. У јутарњим сатима по котлинама у Босни ће бити магле. У Херцеговини сунчано прије подне. Умјерено повећање облачности у другом дијелу дана. У послијеподневним сатима широм земље се очекују локални пљускови са грмљавином. Вјетар слаб сјеверног и сјеверозападног смјера. Најнижа јутарња температура зрака већином између 14 и 18, на југу земље до 22 степена. Највиша дневна температура зрака углавном између 26 и 31, на југу земље до 34 степена.

У петак у Босни вријеме ће бити сунчаније прије подне. У јутарњим сатима по котлинама у Босни ће бити магле и ниске наоблаке. У Херцеговини ће преовладавати сунчано уз умјерену облачност. Развојем облачности у другој половини дана широм Босне и сјеверу Херцеговине су изгледни локални пљускови са грмљавином. У Босни ће бити и обилнијих пљускова. Вјетар слаб западног и сјеверозападног смјера. Најнижа јутарња температура зрака већином између 15 и 19, на југу земље до 24 степена. Највиша дневна температура зрака већином између 26 и 31, на југу земље до 34 степена, прогноза је метеролога Федералног хидрометеоролошког завода Босне и Херцеговине.