Жуто упозорење због магле издато је за подручја Бањалуке, Сарајева, Вишеграда, Бихаћа и Тузле.

Жуто упозорење
Вријеме је потенцијално опасно. Временске прилике које се прогнозирају нису неуобичајене, али будите на опрезу ако намјеравате практицирати активности које су изложене метеоролошким ризицима. Останите информисани о очекиваним метеоролошким увјетима и избјегните могуће ризике.

Јутрос је у сјеверним подручјима БиХ претежно облачно вријеме. У осталим дијеловима Босне – умјерено облачно и сунчано. По котлинама и уз ријечне токове било је и магле. У Херцеговини је ведро.

У већем дијелу БиХ данас ће се задржати магла и ниска облачност. Током дана се очекује поступно смањење облачности. Претежно сунчано вријеме у Херцеговини, западу, југозападу Босне и на планинама. Вјетар слаб, југозападног смјера.

Највиша дневна температура зрака између пет и 11, на југу земље од 15 степени Целзијуса, прогноза је метеоролога Федералног хидрометеоролошког завода БиХ.

У Сарајеву у јутарњим сатима магла или ниска облачност. Током дана, мало до умјерено облачно и сунчано вријеме. Највиша дневна температура око осам степени.

У петак се очекује претежно сунчано вријеме у Херцеговини, западу, југозападу Босне и на планинама. У централним и источним подручјма прије подне магла по котлинама, а сунчаније у другом дијелу дана. На цијелом сјеверу земље дуготрајна магла и ниска облачност. Вјетар слаб, источног и југоисточног смјера. Јутарња температура зрака између минус два и пет, на југу земље до седам, а највиша дневна између седам и 13, на југу од 12 до 15 степени.

У суботу се на сјеверу земље очекује дуготрајна магла и ниска облачност. У осталим подручјима сунчано прије подне, а у другој половини дана постепено наоблачење са југа. Вјетар слаб, јужног и југоисточног смјера. Јутарња температура зрака између минус један и четири, на југу земље до седам, а највиша дневна од шест до 12, на југу до 15 степени.

У недјељу се очекује умјерено до претежно облачно вријеме. Прије подне са слабом кишом у јужним и југозападним подручјима. Током дана, киша се очекује и у осталим дијеловима. На планинама са сусњежицом и снијегом. Крајем дана и током ноћи, падом температура киша ће прелазити у сусњежицу или снијег. Јутарња температура зрака између минус један и четири, на југу земље до седам, а највиша дневна температура од нула до шест, на југу до 13 степени.