Жуто упозорење због неповољних временских прилика издато је за подручја Бихаћа, Ливна, Сарајева, Фоче, Мостара и Тузле, гдје се температуре крећу и до минус 11 степени (Ливно).

У Босни и Херцеговини јутрос је било мало до умјерено облачно и сунчано вријеме. Најнижа температура зрака у седам сати измјерена је у Бугојну, минус 14, док је најтоплије било у Неуму, један степен. У Сарајеву је измјерено минус осам степени.

У Босни и Херцеговини данас се већи дио дана очекује претежно сунчано вријеме уз мјестимично малу до умјерену облачност. Више облачности у јутарњим сатима на истоку Босне. У вечерњим сатима наоблачење у Херцеговини и југозападу Босне. Вјетар слаб до умјерене јачине, јужног смјера. Највиша дневна температура зрака између минус 1 и 4, на југу земље до 7 степени.

У Сарајеву ће више облачности бити у јутарњим сатима. Већи дио дана бит ће нешто сунчаније. Највиша дневна температура зрака око нула степени.

Сутра се очекује претежно облачно у Херцеговини, западу и југозападу Босне, гдје локално може пасти мало кише. У већем дијелу Босне, мала до умјерена облачност. Вјетар слаб до умјерене јачине, јужног смјера. Јутарња температура зрака између минус 4 и 0, на крајњем југу и локално у Крајини до 3, а највиша дневна температура између 4 и 9 степени.

У четвртак се претежно облачно вријеме очекује на подручју Херцеговине, запада и југозапада Босне гдје локално може пасти мало кише. У већем дијелу Босне, умјерена облачност. Пухат ће вјетар умјерене јачине, повремено с јаким ударима, јужног смјера. Јутарња температура зрака између 0 и 5, а највиша дневна између 7 и 12 степени.

У петак ће у нашој земљи бити претежно облачно вријеме. Киша се очекује већином на подручју Херцеговине, Крајине и на југозападу Босне. У осталим подручјима могуће су слабије падавине. Вјетар јужног смјера са јаким, локално и олујним ударима. Јутарња температура зрака између 2 и 7, а највиша дневна између 7 и 12 степени, прогноза је метеоролога Федералног хидрометеоролошког завода Босне и Херцеговине (ФХМЗБиХ).