Иран ће наставити да подржава сиријску владу у њеној борби против тероризма, изјавио је ирански министар вањских послова Мохаммад Јавад Зариф у телефонском разговору са сиријским колегом Фаисалом Мекдадом у петак.

Зариф је поново потврдио да ће Исламска Република Иран наставити с подршком Сирији у разним пољима и у њеним напорима да обезбједи сигурност и стабилност широм Сирије, јавила је новинска агенција Тасним.

Шеф иранске дипломатије такођер је нагласио потребу за рјешењем које штити интересе, суверенитет и територијални интегритет те арапске земље.

Са своје стране, Мекдад се захвалио на иранској подршци сиријском народу на економском пољу с циљем ублажавања једностраних санкција.

Двојица министара такођер су затражили од западних држава да поштују резолуције Вијећа сигурности УН-а о Сирији, наводи се у агенцијској вијести.

Разговор двојице високих званичника из регионалних савезница услиједио је након америчких зрачних удара у којима су убијена најмање 22 проиранска борца у источној Сирији у петак ујутру, преноси Xинхуа.