Санитарни инспектори Управе за инспекцијске послове Кантона Сарајево данас су привремено забранили рад ауто-пијаце на Ступу док се не стекну услови за поштивање хигијенско-епидемиолошких мјера за спречавање ширења вируса корона.

Рад ауто-пијаце забрањен је након што су инспектори у пријеподневним часовима извршили инспекцијски надзор на основу обавјештења полиције да се на том локалитету налази више стотина људи – закупаца и купаца.

Из кантоналне Управе за инспекцијске послове саопштено је да је контролом утврђено груписање и окупљање већег броја људи на цијелом пијачном простору, нарочито у дијелу бувљака, због чега је наређено да се простор ауто-пијаце испразни у складу са важећим епидемиолошким мјерама, односно у складу са дозвољеним бројем присутних лица на отвореном простору.

Због присуства више хиљада људи на овом простору санитарни инспектори су 7. марта, уз асистенцију полиције, испразнили пијачни простор и прекршајно санкционисали правно и одговорно лице субјекта надзора сходно одредбама Закона о заштити становништва од заразних болести, што ће, како наводе из кантоналне инспекције, бити учињено и овог пута.