Проглашењем побједника и додјелом награда, вечерас је у Позоришту младих у Сарајеву затворен 13. Омладински Филм Фестивал Сарајево.

На фестивалу је приказано 26 филмова, од чега је 15 имало свјетску премијеру, а пет филмова регионалну премијеру.

Чланови жирија су били Даниел Ебнер, Инес Тановић и Стеван Филиповић.

Најбољи кратки филм фестивала који долази из селекције Wolf Competition је “Fish out of Water”, редитељице Адриане Мрњавац.

Најбољи филм у селекцији ОФФ Генерација је дански филм “Cros Your Heart” редитеља Николај Сторгаарда.

Посебно признање жирија, односно “специал ментион” добио је словенски филм “Макс”, редитеља Мартинс Дракслера.

Вечерашњој церемонији затварања присуствовали су редитељи филмова из селекција Wolf Competition и ОФФ Генерација, чланови жирија те гости фестивала.

Сјајних 26 филмова смо гледали. Жири, публика, аутори, наши гости и наш тим су дисали као једно. ОФФ је још једном показао зашто је то Фестивал који значи овом граду. И поред свих притисака, напада и покушаја да ОФФ нестане, ми имамо енергије и имат ћемо да овакав Фестивал изведемо тамо гдје треба – изјавио је директор Фестивала Кенан Мусић.

Током четири дана трајања Фестивала, владала је велика заинтересованост за селекцију кратког филма, а најаатрактивнија и најпосјећенија је била локација Open Air Гимназијска, саопћено је из дирекције Фестивала.

ОФФ ће у овој години представити још два догађаја у аугусту и октобру.

Овогодишњи Фестивал се одржавао под покровитељством Федералног министарства културе и спорта, Министарства културе и спорта КС, Града Сарајева и Опћине Центар.