Овог викенда ће у Београду бити организована вакцинација за привреднике и њихове запослене из Босне и Херцеговине, Црне Горе, Сјеверне Македоније, Албаније и Косова који желе заштиту од коронавируса, изјавио је предсједник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.

Привредна комора Србије (ПКС) у сарадњи са Владом Србије, организовала је имунизацију више хиљада привредника и запослених у компанијама и наставиће са вакцинацијом. Као нови корак у овој акцији, ПКС је обезбиједила и 10.000 вакцина за привреднике и запослене из региона.

“Ми смо један регион, наше економије су тијесно повезане и само заједно можемо да побиједимо ову поштаст. ПКС је до сада организовала вакцинацију великог броја наших привредника и радника, а сада желимо да помогнемо и нашим комшијама како би успели да очувају своје економије, јер само тако читав регион може да иде напријед”, рекао је Чадеж, који је и предсједник Управног одбора Коморског инвестиционог форума Западног Балкана.

Она је навео и да је процедура имунизације привредника из региона крајње једноставна.

“Потребно је само да се компаније из региона јаве својим привредним коморама које ће у координацији са Привредном комором Србије организовати вакцинацију у Београду”, казао је Чадеж, а саопштила ПКС.