Због потврђених случајева заразе коронавирусом за десет је дана одгођен почетак натјецања у првој словенској ногометној лиги па ће се прве утакмице играти 22. коловоза, десет дана касније него што се предвиђало, одлучио је у уторак Словенски ногометни савез (НЗС).

Дан уочи раније планираног почетка првенства из љубљанске Олимпије, трећепласиране у недавно завршеном првенству у сезони 2019./2020., објављено је да је превентивним тестирањем откривена зараза коронавирусом код три играча због чега је национални институт за јавно здравље одредио обавезну карантена за све играче и стручни стожер.

Прије тога неколико зараза потврђено је почетком мјесеца у оквиру превентивних прегледа играча прве лиге и у клубовима Домжале и Алуминиј.

Одбор за хитне предмете ногометног савеза објавио је да ће се утакмице у Словенији у свим лигама након почетка првенства одржавати без назочности публике.

“Тиме желимо показати да смо свјесни озбиљности ситуације и да на прво мјесто стављамо сигурност и здравље ногометаша и осталих”, навели су у Словенском ногометном савезу.