Стање на цестама 15. 12. 2019. у 19 : 00 сати

Изузетно је појачана фреквенција возила на путевима који воде са Бјелашнице и Игмана. Возаче на овим дионицама молимо за стрпљење и опрез, као и поштивање упута овлаштених лица који регулишу саобраћај.

Видљивост је због магле смањена на дионицама у котлинама и уз ријечне токове, а посебно издвајамо путеве на подручју Сарајева, Високог и Травника.

На свим путним правцима савјетујемо максимално опрезну вожњу и напомињемо да је посједовање зимске опреме законски обавезно.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, током дана саобраћа се двосмјерно од 05 до 21 сат. У времену од 21 сат до 00:30 сати возила се пропуштају наизмјенично, док је у времену од 00:30 до 05 сати саобраћај кроз тунел обустављен. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Спорије због радова саобраћа се и на магистралним путевима: Јајце-Црна Ријека (Здаљевац), Кључ-Босански Петровац (Ланиште), Сарајево-Трново (у мјесту Крупац), Сребреник-Орашје (у тунелу Орманица) и Дољани-Метковић (између граничних прелаза).

Појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ на граничном прелазу Велика Кладуша. На осталим граничним прелазима задржавања за сада нису дужа од 30 минута.

Из сигурносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.