На појединим дионицама у сјеверозападним крајевима, као и на подручју Купреса, видљивост је смањена због магле. Саобраћа се по сухом и мјестимично влажном коловозу, а упозоравамо на учестале одроне.

Због пада температуре у ноћним сатима, поледица се може очекивати на дионицама у вишим предјелима, на мостовима и прилазима тунелима. Савјетује се опрезнија вожња и напомиње да је посједовање зимске опреме законски обавезно.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Радови на изградњи кружне раскрснице изводе се на магистралном путу Клашнице-Лакташи због чега се саобраћај путничких возила и аутобуса преусмјерава обилазницом кроз Лакташе, док се теретни саобраћај преусмјерава на ауто пут.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима: Витез-Травник, Живинице-Бановићи, Дрвар-Босанско Грахово, Рогатица-Устипрача, Громиљак-Блажуј и Шуица-Томиславград.

Појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ на граничним пријелазима, саопћено је из БИХАМК-а.