Угаженог или расквашеног снијега има на дионицама у вишим предјелима, а издвајају се путеви Посушје- Јабланица, Кључ- Босански Петровац, Ливно- Гламоч-Млиниште и Семизовац-Олово.

На путевима у нижим предјелима саобраћа се по претежно мокром коловозу. На подручју југозападне Босне скреће се пажња на повремено јаке ударе вјетра.

Због ниских температура могућа је поледица на свим путним правцима. Екипе путне службе су на терену и интервенишу на свим дионицама гдје је то неопходно. На возаче се апелује за максимално опрезну вожњу прилагођену условима на путу те подсјећа да је посједовање зимске опреме обавезно за све категорије возила.

С обзиром да су за викенд и почетак наредне седмице у БиХ најављене изузетно ниске температуре, возачима се препоручује да своје возило припреме за зимске услове вожње:

-Чешће палите возило како акумулатор не би ослабио, провјерите исправност акумулатора прије почетка радне седмице, подмажите гуме и браве на вратима вашег возила, очистите возило од снијега и леда, допуните гориво минимално до пола резервоара и у случају потребе позовите на број 1282 – препоручују из БИХАМК-а.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима: Ступари-Живинице, Витез-Травник, Живинице-Бановићи, Дрвар-Босанско Грахово, Рогатица-Устипрача, Громиљак-Блажуј и Шуица-Томиславград.

На граничним пријелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

……………………

ИЗМЈЕНЕ У РЕЖИМУ САОБРАЋАЈА:

МАГИСТРАЛНИ ПУТЕВИ:

М-5

Бихаћ-Рипач (Притока), због радова на изградњи пјешачке стазе саобраћа се наизмјенично, једном траком.

Витез-Травник, због санационих радова на мосту преко ријеке Биле саобраћа се једном траком наизмјенично.

Блажуј-Громиљак-Каоник, једном траком због радова саобраћа се на дионици Хан Плоча-Кобиљача (радови на изградњи траке за спора возила), као и на мосту преко ријеке Иванчице у Бусовачи.

Рогатица-Устипрача, у току су радови на санацији тунела Брчигово, због чега се саобраћа успорено.

М-6.1

Посушје-Томиславград (насеље Читлук), због извођења радова на изградњи кружног тока саобраћа се једном траком, наизмјенично.

М-14.2

Дрвар-Босанско Грахово (Ресановци), због извођења радова на изградњи траке за спора возила саобраћа се једном траком наизмјенично.

М-15

Шуица-Томиславград (у насељу Шуица), због радова од 07 до 17 сати возила саобраћају наизмјенично, једном траком.

М-16

Клашнице-Лакташи , због радова на изградњи кружног тока у Лакташима саобраћај је обустављен. Путничка возила преусмјеравају се на обилазнице у непосредној близини, док се теретна возила (осим возила доставе ) преусмјеравају на аутопут.

Ливно- Шуица (Стежањ- Тривунова кривина), због извођења радова на изградњи траке за спора возила саобраћа се једном траком наизмјенично уз могуће повремене краће обуставе.

М-16.2

Грачац (Прозор), због радова на изградњи пјешачке стазе саобраћа се наизмјенично, једном траком.

Прозор-Јабланица Због радова у тунелу Јасен путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

М-17

Буна-Тасовчићи, због изградње моста Почитељ саобраћа се успорено.

Дривуша, изводе се радови на изградњи приступног пута за мост “Дривуша” са привременим прикључком на магистрални пут М-17. Саобраћа се успорено у зони извођења радова.

Петља Блатуша код Зенице, због радова на санацији моста на петљи Блатуша за саобраћај се затвара правац Зеница-Добој и улаз из правца Сарајева у Зеницу.

М-18

Ступари-Живинице (Ђурђевик) у току су санациони радови, саобраћа се успорено, наизмјеничним пропуштањем возила (постављени семафори).

Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

М-19.2

Кладањ-Власеница (у Туралићима, мост преко потока Језерница) санациони радови, у функцији је обилазница у непосредној близини-наизмјенично пропуштање возила.

РЕГИОНАЛНИ ПУТЕВИ
Р-426 Хутово-Равно (Веља Међа-Трнчина), због извођења радова саобраћа се једном траком наизмјенично уз могуће повремене обуставе.

Р-448 Горажде, због радова на мосту преко ријеке Дрине обуставља се саобраћај. За вријеме обуставе путничка возила, као и теретна возила до 7,5 тона, преусмјерит ће се на мост Алије Изетбеговића, док ће возила тежа од 7.5 тона усмјеравати улицама Алије Хоџића и Маршала Тита, а у супротном смјеру улицама Мехе Дрљевића-Кулина бана и Алије Хоџића.

Р-458 Површница-Лопаре-Челић, саобраћај теретних возила преусмјерен је на пут Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Р-466 Краљева Сутјеска-Понијери (Мехорићи), због оштећења моста преко ријеке Трстионице обустављен је саобраћај. Возила се преусмјеравају на дионицу Какањ-Тршће-Понијери.

Р-469 Живинице-Бановићи (Оскова), због радова у времену од 07 до 16 сати саобраћа се успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

КАНТОН САРАЈЕВО

  • Због извођења радова на изградњи искључне траке за индустријску зону на Западном прилазу граду (смјер Илиџа-Блажуј), у времену од 07 до 17 сати, саобраћа се успорено, једном траком.
  • Због изградње објекта у улици Чадорџина, обуставља се саобраћај у времену од 09 до 13 сати.
  • Због санационих радова у времену од 07 до 18 сати обуставља се саобраћај у улицама: Ашиковац, Картал и Шејх Мехмедова.
  • Због извођења санационих радова успорено се саобраћа у улицама: Булевар Меше Селимовића (уз трамвајско стајалиште Отока), Антуна Хангија, Заима Шарца, Хаџибеширева, Будаковићи, Мандрина, Картал Горњи, Картал Доњи, Каменица, Паје малта, Колодворска, Џенетића чикма, Скендерпашина, Бранилаца Шипа и Џемала Биједића (од ИX до ВИИ трансферзале), саопћено је из БИХАМК-а.