Због погоршане епидемиолошке ситуације Стожер цивилне заштите Западнохерцеговачке жупаније (ЗХЖ) најавио је рестриктивније мјере које би требале бити усвојене на сједници у четвртак, 18. ожујка.

На позив предсједника Владе ЗХЖ-а у уторак је одржан састанак којем су присуствовали жупанијски министар здравства, рада и социјалне скрби ЗХЖ-а Томислав Пејић, министар финанција Тони Краљевић, министар унутарњих послова Давид Грбавац, равнатељ Управе цивилне заштите Драго Мартиновић и равнатељица Завода за јавно здравство Андреа Јурић.

На састанку су Пејић и Јурић извјестили присутне о погоршаној епидемиолошкој ситуацији на простору Жупаније, али и на простору цијеле Федерације БиХ.

“Предложено је увођење рестриктивнијих мјера како би се тај негативан тренд зауставио као и повећање надзора тренутних мјера од стране Министарства унутарњих послова и Управе за инспекцијски надзор. Сједница Стожера цивилне заштите бит ће одржана 18. ожујка, када би требале бити усвојене и нове мјере”, приопћено је из Стожера цивилне заштите ЗХЖ-а.