Потребно је увести строжије мјере против одржавања свечаности као што су вјенчања, свадбе и други масовни догађаји, јер је након таквих манифестација у покрајини Гулистан утростручен број пацијената обољелих од КОВИД-19, изјавио је Сираједин Арифнија са Медицинског факултета у тој покрајини.

Како је река, болнице у четири града провинције Гулистан тренутно нису у могућности да примају заражене коронавирусом.

Поручио је да је стање изузетно тешко, те да је потребно предузети мјере да се помогне људима.

Према његовим ријечима, око 200 људи који су присуствовали вјенчању прије двије седмице у граду Гонбад-е Кабусу заражено је коронавирусом, а њих петеро преминуло је од посљедица заразе.

У Ирану је у протекла 24 сата од посљедица коронавируса преминуло 200 особа, чиме је укупан број преминулих повећан на 11.931.

Портпарол Министарства здравства Ирана Сима Садат Лари саопштила је да је забиљежен највећи број преминулих у једном дану од почетка епидемије у тој земљи.

Лари је истакла да је у истом периоду потврђена зараза код још 2.637 особа, чиме је укупан број заражених достигао 245.688.

Неколико покрајина проглашено је црвеним зонама, док су Техеран, Исфахан, Мазендеран, Гулистан, Елбурз, Керман, Јазд, Систан-Белусистан, Хемедан, Зањан и Ердебил ризична подручја.